Sposób przygotowania

Do przesianej mąki dodać wszystkie składniki i zagnieść ciasto, po czym dobrze wyrobić, wybić wałkiem, przykryć i odstawić na 2 godz.
Następnie rozwałkować cienko, wycinać radełkiem paski, formować faworki i smażyć w gorącym smalcu na jasnozłoty kolor. Po usmażeniu i ocieknięciu tłuszczu, posypać cukrem pudrem z wanilią.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajnie wyszły.
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Uwielbiam faworki:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !