Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1,2-1,5 kg mielonego mięsa
sól, pieprz
kapusta włoska
1 łyżka mąki + pół szklanki wody.
1,5 kostki rosołowej
1 szklanka wody
2 łyżki masła
koncentrat 2 duże
ryż 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

1. Ryż ugotować na półtwardo. Dodać do surowego mięsa mielonego i posiekanej cebuli. Przyprawić.
2. Duże liście włoskiej kapusty umyć i zanurzyć we wrzącej wodzie.
3. Na każdy listek kapusty nałożyć farsz i zwinąć.
4. Przygotować formę, polać ją łyżką wody. Poukładać na gołąbki. Na gołąbki położyć wiórki masła (1 łyżka). Wstawić do piekarnika na 220 stopni na około 40 minut (aż gołąbki się zarumienią).
5. Sos z gołąbków, który powstał na formie odlać do garnka. Dodać łyżkę masła. Zagotować. Dodać kolejno: wodę, koncentrat, kostki rosołowe, wlać wodę wymieszaną z mąka. Dobrze wymieszać. Zagotować. Do garnka z przygotowanym sosem włożyć gołąbki. Garnek przykryć pokrywką. Gotować 5-10 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 01.12.2011 00:30
dobre
gosia561 10.09.2011 01:04
świetne gołąbki
Piotr24 05.09.2011 18:01
z sosem są super
Piotr24 05.09.2011 18:01
z sosem są super
ewaa 02.09.2011 19:00
uwielbiam
Pola5 07.07.2011 23:27
Takich z piekarnika jeszcze nie jadłam.
ewelinapac 11.09.2010 10:05
jak ja lubię gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak