Sposób przygotowania

1. Ryż ugotować na półtwardo. Dodać do surowego mięsa mielonego i posiekanej cebuli. Przyprawić.
2. Duże liście włoskiej kapusty umyć i zanurzyć we wrzącej wodzie.
3. Na każdy listek kapusty nałożyć farsz i zwinąć.
4. Przygotować formę, polać ją łyżką wody. Poukładać na gołąbki. Na gołąbki położyć wiórki masła (1 łyżka). Wstawić do piekarnika na 220 stopni na około 40 minut (aż gołąbki się zarumienią).
5. Sos z gołąbków, który powstał na formie odlać do garnka. Dodać łyżkę masła. Zagotować. Dodać kolejno: wodę, koncentrat, kostki rosołowe, wlać wodę wymieszaną z mąka. Dobrze wymieszać. Zagotować. Do garnka z przygotowanym sosem włożyć gołąbki. Garnek przykryć pokrywką. Gotować 5-10 minut na małym ogniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    jak ja lubię gołąbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pola5

    Takich z piekarnika jeszcze nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    z sosem są super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    z sosem są super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    świetne gołąbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !