Przepis i sposób przygotowania na: Pizza ze szparagami
Mleko lekko podgrzać z cukrem, dodać drożdże, pozostawić do wyrośnięcia. Do wyrosniętych drożdży dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto.
Dodatki:
Pierś pokroić w paski, wymieszac z przyprawą curry i olejem, marynować ok 15 min., usmazyć.
Pomidory obrać, pokroić w kostkę, dodać oregano, dusić, az powstanie gęsty sos. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć(nie jest konieczne ich podsmażanie).
Szparagi oczyścić, ugotować al dente.
Paprykę pokroić w plasterki.
Ser zetrzeć.
Ciasto rozwałkować, posmarować sosem pomidorowym, posypać 1/3 sera. Na to układać pieczarki, kurczaka. paprykę, szparagi i kukurydzę. Posypać resztą sera.
Wstawic do nagrzanego do 200 st piekarnika, piec 15-20 min.