Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKI KISZONE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki małe
sól wg zalewy
woda wg zalewy
koper świeży wg potrzeb
Liść laurowy suszony Prymat wg uznania
czosnek ząbki
chrzan w korzeniu

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI KISZONE

Wybieramy małe ogórki, w słoiku układamy na die większe i na górze mniejsze. Staramy się je bardzo ciasno ułożyć. Dodajemy do jednego litrowego słoika kawałek korzenia chrzanu, gałązka kopru, 2 ząbki czosnku i 2 liście laurowe.

Zalewa: 1 łyżka soli na litr gorącej wody.

Słoiki z ogórkami zalewamy jak woda będzie prawie chłodna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 09.06.2011 16:57
ładny słoik
szajba2 06.06.2011 17:03
zgrabne ogóreczki
Olaa 23.05.2011 16:08
lubię
kielcok1 16.05.2011 16:53
niezłe ogóry
marcia71 28.04.2011 16:58
prawda
kotlet 05.03.2011 22:20
co klasyczne to dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak