Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik cappuccino

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
serek waniliowy 2 opak
mleko w proszku 1,5 szkl
biszkopty okrągłe 2 paczki
mocny napar z kawy 1 szkl
żółtko jajek 4 szt
cukier 1 szkl
jajko 1 szt
masło 1 kost
gotowa polewa 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik cappuccino

Biszkopty namaczamy w kawie i połowę wkładamy do formy wyłożonej folią.
Żółtka ubijamy na parze z cukrem i jajkiem.
Masa ma być gęsta.
Miksujemy masło i wlewamy przestudzoną masę jajeczną.
Na przemian dodajemy mleko w proszku i serki, a na koniec rozpuszczoną w wodzie żelatynę.
Gotową masę wylewamy na biszkopty i ponownie układamy namoczone w kawie biszkopty.
Wierzch polewamy polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.03.2011 21:22
Super, tylko taki robić.
hastalavista 04.12.2010 11:12
musi być pyszny :)
Małgorzata113 04.08.2010 10:27
pasuje do kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak