Sposób przygotowania

Wyżej wymienione składniki są na ciasto.
Wykonanie ciasta: Białka ubij z cukrem, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Wymieszaj z roztrzepanymi żółtkami. Do masy przesiej mąkę i kakao. Delikatnie wymieszaj.
Ciasto równomierni rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 10 minut w temp. 200 stopni.

Zdejmij z blachy. Ostudź, usuń papier. Z ciasta wytnij 18 krążków (lub więcej, jeżeli zbędzie jeszcze ciasta) o średnicy 6 cm.

Składniki na krem:
400 ml śmietanki kremówki
torebka cukru waniliowego

WYKONANIE:
Mocno ochłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Stop czekoladę w kąpieli wodnej, ostudź i połącz z 1/3 śmietanki. Wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę.

Na 9 krążkach ciasta ułóż ubitą śmietanę, przykryj pozostałymi krążkami.
Ubij resztę śmietanki. Wierzch polej czekoladą i śmietanką.


POLEWA CZEKOLADOWA:
2 łyżki masła stopić i zagotować z 4 łyżkami cukru, 3 łyżkami kakao i 4 łyżkami słodkiej śmietany


SMACZNEGO!:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra słodkość.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !