Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor. Kalafior pokroić na mniejsze części
Ziemniaki pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w paseczki. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i układać w nim następujące warstwy: ziemniaki, szynka, kalafior i podsmażona cebulka. Każdą warstwę posypać przyprawami. Na wierzchu zapiekanki
rozłożyć plasterki masła. Całość włożyć do piekarnika i piec ok. 40 minut w temperaturze 160-170 st. C. Pod koniec pieczenia posypać żółtym serem i zapiec do roztopienia sera.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Takiej zapiekanki jeszcze nie robiłam , musze spróbować, bo fajnie sie zapowiada
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Ooo...kalafior, następnym razem dołożę.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi być smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    zapiekanki są super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    podoba mi się
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię wszelakie zapiekanki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    lubię dania z wykorzystaniem kalafiora

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !