Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz meksykański

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryczka chili 1 sytąk
wieprzowina 500 (łopatka)
fasola 1 puszla

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz meksykański

Mięso pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni.(przyrumienić)
Włożyć do garnka podsmażyć tez cebulę i dodać do mięsa, podlać 2 szkl wody dodać przyprawy i chili i dusić do miękkości.. Pod koniec dodać fasolę i kukurydzę oraz paprykę czerwoną i koncentrat pomidorowy.. pogotować ok 10 min ..
posypać natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 11.10.2010 11:57
smacznie
elwal
elwal 14.08.2010 08:42
Nie bardzo przepadam za fasolą w sosach i gulaszach, ale robię też podobne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak