Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasoli szparagowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 50 dag
cząber 1 pęczek
jajko 1 szt
cebula biała 1 szt
ocet winny 1,5 łyżki
oliwa 3 łyżki
łosoś wędzony 75 gram
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasoli szparagowej

Fasolę wrzucić do 1/2 litra wrzątku, dodać cząber i jajko.Gotować pod przykryciem. Cebulę pokroić w kostkę.
Fasolę ostudzić w zimnej wodzie. Cząber wyjąć. Cebulę ugotować w kilku łyżkach wody, dodać ocet, oliwę, sól i pieprz. Dodać do fasolki. Jajko i łososia pokroić w kostkę i dodać do sałatki.
Można ozdobić zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak