Sposób przygotowania

Ozorki oczyścić odciąć ślinianki i obgotować ok 15 min, odlać pierwszą wodę .
Zalać wrzątkiem, dodać cebulę, pieprz i vegetę i gotować do miękkości .. wyjąć z wywaru zdjąć skórkę i pokroić w plastry..
Wywar przecedzić dodać namoczone wcześniej i pokrojone na drobno śliwki pogotować ok 10 min..
po czym zmiksować blenderem.. Dodać pokrojone ozorki i posiekany por i seler..
Dusić jeszcze ok 15 min pod przykryciem. a w międzyczasie przygotować z masła i mąki rumianą zasmażkę..
dodać do niej trochę wywaru.. dobrze wymieszać i wlać do ozorków..
Podawać z kaszą jęczmienną i dowolną surówką.. lub mizerią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    nigdy nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe ale apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy nie jadłam ale wygląda ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !