Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 50 dag
por (biała część) 1 szt
zielona papryka (świeża) 1 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
bulion 1 litr
kiełbasa krakowska 50 dag
Szczypiorek cienki 4 łyżki
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
oliwa do smażenia
ogórek kiszony 2 szt
papryka czerwona 1 szt
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z jabłkami

Kapustę poszatkować. Por pokroić w krążki. Paprykę pokroić w paski.
W garnku podgrzać oliwę (ok. 3 łyżki) i dodać curry. Wymieszać. Dodać warzywa i poddusić. Dodać bulion i przyprawy. Gotować ok. 30 minut. Kiełbasę pokroić na kawałki, jabłka porkoić na ósemki. Dodać do zupy. Gotować jeszcze 10 minut.
Doprawić do smaku i dodać szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak