Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia i przesiana mąkę. Dokładnie wymieszać. Tłuszcz roztopić i schłodzić. Wlać cienkim strumieniem do masy. Białka ubić na sztywna pianę, połączyć z ciastem. Oddzielić 1/3 ciasta i dodać kakao.
Wlać do wysmarowanej tłuszczem formy. Ciasto z kakaem na końcu.
Piec około 30 minut

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    mi nie wyszła spróbuje ten przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię babki
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    APETYCZNA
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    fajna babka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    babkom nie odmawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajna babka choć piaskowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    kapitalna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !