Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Repeta z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 20 dag
por 10 dag
cebula biała 1 szt
marchew 20 dag
seler korzeniowy 10 dag
oliwa 2 łyżki
cukier do smaku
ocet do smaku
kiełbasa śląska 40 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
ziemniaki 30 dag
bulion 1 kostka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Repeta z soczewicy

Soczewicę zagotować w 1,2 l wody. Dodać kostki bulionowe, sól i pieprz. Gotować około 30 minut.
Por pokroić w krążki. Cebulę w kostkę, a marchew i seler w paseczki.
Cebulę zeszklić na oleju, dodać warzywa, dusić około 5 minut. Ziemniaki pokroić w kostkę.
Dodać do soczewicy i gotować okolo 30 minut.
Doprawić solą ziołową, zukrem i octem.
Kiełbasę pokroić w plasterki, dodać do soczewicy i gotować około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak