Sposób przygotowania

Morele osączyć z zalewy. Wymieszać 3 łyżki soku z cytryn z 2 łyżkami cukru, połączyć z morelami i odstawić na około 30 min, aby morele się zamarynowały. Nasmarować tłuszczem cztery foremki żaroodporne, włożyć do nich morele. DO wysokiego naczynia wbić jajka, dosypać resztę cukru. Dodać sok z winogron wódkę, mąkę ziemniaczaną 2 łyżki soku z cytryny i skórkę cytrynową. Dokładanie wymieszać. Naczynie wstawić do większego garnka z gotującą się wodą. Składniki ubijać mikserem, aż powstanie puszysta masa. Polać nią morele. Foremki z owocami wstawić do nagrzanego do 225 stopni piekarnika. Piec 8-10 minut. Po wyjęciu podawać posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Ciekawy deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !