Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Józka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mały seler
chuda szynka 15 dag
oliwa 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 2
tymianek
natka pietruszki
majonez tradycyjny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Józka

Obrana cebule posiekać, skropić sokiem z cytryny i oliwa, wymieszać. Dokładnie umyć seler włożyć do lekko osolonego wrzątku, gotować ok.10 min. Następnie odcedzić, wystudzić, obrać i skrapiając pozostałym sokiem z cytryny - pokroić w słupki. Szynkę i białka jaj pokroić w kostkę, połączyć z selerem, cebula oraz drobno posiekana papryka.Całość wmieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić, udekorować pietruszka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak