Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
margaryna 0,5 kostka
żółtko jajek
cukier 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
tabliczka czekolady 1
bakalie 20 dag
cukier 0,5 szklanka
skórka z pomarańczy
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek czekoladowy

Z 5 pierwszych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, przełożyć na blachę, ponakluwac widelcem. Piec 15 min. w temp. 180 stopni. Pokrojone bakalie wysypać na spod upieczonego mazurka. Przygotować syrop z cukru, skorki pomarańczowej i trzech łyżek wody. Gdy zacznie gęstnieć, dodać starta czekoladę, zalać bakalie, udekorować migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.05.2011 08:12
musi być pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak