Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 l
MAK MIELONY 1/2 kg
chałka 1
masło 1/2
cukier 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: makówki

mak należy zmielic mleko gotujemy z masłem i cukrem dodajemy do niego zmielony mak chałke kroimy na cienkie plasterki i układamy na dnie naczynia następnie polewamy mlekiem z makiem potem zaś następna warstwa i zaś mleko robimy warstwy do tąd aż sie skończy bułka czekamy aż mleko wsiąknie jak będą zasuche to podlewamy jeszcze przegotowanym mlekiem z cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 02.02.2012 19:20
super
wolochski 23.02.2011 22:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak