Sposób przygotowania

Z jabłek ściąć czubki z ogonkiem.Jabłka wydrążyć,zostawiając 5 milimetrowe ścianki i skropić sokiem z cytryny.Z wydrążonych środków usunąć gniazda nasienne,a resztę pokroić w kostkę.Cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać smalec,dodać cebulę,pokrojone jabłka,sól,pieprz i przesmażyć.Dodać kaszankę obraną z osłonek i smażyć razem.Ostudzoną kaszankę włożyć do jabłek( z czubkiem),przykryć czapeczkami z ogonkiem i zawinąć w folię aluminiową wysmarowaną olejem.Piec na gorącym grillu 30-40 minut.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    może wypróbuję tego przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Zaciekawilas mnie tym przepisem!
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    super pomysł z jabłkiem!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    AnaSt

    Bardzo ciekawy sposób na kaszankę ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !