Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka w jabłkach Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 7 sztuk
cebula biała 1 sztuka
smalec 2 łyżki
sól do smaku
folia aluminiowa
olej roślinny do wysmarowania folii
sok z cytryny 1 sztuka
kaszanka 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka w jabłkach Eli

Z jabłek ściąć czubki z ogonkiem.Jabłka wydrążyć,zostawiając 5 milimetrowe ścianki i skropić sokiem z cytryny.Z wydrążonych środków usunąć gniazda nasienne,a resztę pokroić w kostkę.Cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać smalec,dodać cebulę,pokrojone jabłka,sól,pieprz i przesmażyć.Dodać kaszankę obraną z osłonek i smażyć razem.Ostudzoną kaszankę włożyć do jabłek( z czubkiem),przykryć czapeczkami z ogonkiem i zawinąć w folię aluminiową wysmarowaną olejem.Piec na gorącym grillu 30-40 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnaSt 06.07.2011 13:28
Bardzo ciekawy sposób na kaszankę ;)
marchewka 28.04.2011 23:39
super pomysł z jabłkiem!!!
Sarenka 30.03.2011 09:17
Zaciekawilas mnie tym przepisem!
oliwkowa
oliwkowa 14.10.2010 21:35
może wypróbuję tego przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak