Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA BROKUŁOWA

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony kremowy 1 kostka duża
natka pietruszki kilka liści
sól do smaku
marchewka 1
cebula 1/2
pietruszka 1 mała
brokuły 1 SZTUKA

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA BROKUŁOWA

Robimy wywar z kostek rosołowych na 2 litrach wody. Odłączamy kilka kwiatów brokuł. Resztę miksujemy blenderem razem z serkiem topionym, marchewką, pietruszką, cebulą. Dodajemy do wywaru i gotujemy na małym ogniu. Pod koniec gotowania wrzucamy pozostałe kwiaty brokuła i doprawiamy do smaku. Siekamy natkę pietruszki i wrzucamy do gotującej się zupy.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 16.07.2011 09:02
pycha
cukiereczek 08.07.2011 17:21
mniam
Barbara55 08.06.2011 15:58
można zaryzykować
szajba2 05.06.2011 15:47
na pewno niesmaczna ta zupa
kielcok1 14.05.2011 19:44
gdybym lubił brokuły ...
kotlet 13.03.2011 23:25
bardzo smaczna i zdrowa
Magdalena80 14.02.2011 22:46
dobra i zdrowa
rakow2
rakow2 10.02.2011 15:02
brokułów nie znoszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak