Sposób przygotowania

Z mąki i jajek zagnieść ciasto dodając wodę aby nie było zbytnio twarde. Ser biały przecisnąć przez praskę podobnie zrobić z ziemniakami. Cebulę zeszklić na maśle i dodać do sera. Pokroić drobno miętę i też dodać. Całość dokładnie wyrobić doprawiając do smaku. powstałym farszem nadziewać pierogi. Gotować w lekko osolonej wodzie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    uwielbiam pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Ciekawe, ciekawe...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szalonamariolka

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą mieć bardzo interesujący smak.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta15

    w lubelskim się tak robi, aż mi się przypomniał smak babcinych pierogów :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !