Sposób przygotowania

Ogórki umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry. Cebule obrać i pokroić w półplasterki. Wymieszać ogórki z cebulą i solą, a następnie odstawić na około 4 godziny.

Przygotować słoiki i napełnić je przygotowanymi wcześniej ogórkami. Zagotować ocet z cukrem, musztardą, mielonym imbirem oraz pozostałymi przyprawami. Ciepłą zalewą napełnić słoiki z ogórkami, tak aby wszystkie były przykryte. szczelnie zamknąć i pasteryzować około 10 minut.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    pyszota
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają bardzo apetycznie. Zawsze robiłam z musztardą.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wystrzałowa zalewa. bardzo ciekawy jestem smaku :o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !