Sposób przygotowania

Umyte,osuszone ręcznikiem papierowym piersi z kurczaka zmielić w maszynce do mięsa.Do mięsa dodać 2 jajka,sól,pieprz,kucharka,bazylię i dokładnie wymieszać.Mięso podzielić na 8 części.Masło pokroić na 8 podłużnych słupków.Mięso uformować w kształcie płaskiego prostokąta,oprószyć przyprawą do grilla.Na środek położyć słupek masła i uformować dewolaje.Panierować w bułce tartej,jajku i jeszcze raz w bułce tartej.Smażyć w oleju(muszą być do połowy zanużone w oleju)na niezbyt dużym ogniu,żeby nie były surowe i się nie spaliły.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !