Sposób przygotowania

Mięso pokroić w drobną kostkę, obrumienić na tłuszczu, zalać wodą tak, aby ledwie ją pokryła i pod przykryciem dusić. Oczyścić i po kroić warzywa (oprócz pomidorów) i po kilkunastu minutach duszenia włożyć do mięsa, dogotować. Pokrojone w kostkę pomidory włożyć do prawie gotowej potrawy, tylko zagotować. Stopić tłuszcz, wymieszać z mąką, zagęścić potrawę. Przyprawić do smaku solą, papryką, posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    uwielbiam wieprzowinę! gratuluję świetnego przepisu;)
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !