Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w warzywach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz 2 łyzka
cebula 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/4 szt
por 1 szt
kapusta włoska 20 dag
fasola szparagowa 10 dag
pomidor 3 szt
mąka 1 łyżka
sól do smaku
papryka mielona do smaku
zielenina
wieprzowina 30 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w warzywach

Mięso pokroić w drobną kostkę, obrumienić na tłuszczu, zalać wodą tak, aby ledwie ją pokryła i pod przykryciem dusić. Oczyścić i po kroić warzywa (oprócz pomidorów) i po kilkunastu minutach duszenia włożyć do mięsa, dogotować. Pokrojone w kostkę pomidory włożyć do prawie gotowej potrawy, tylko zagotować. Stopić tłuszcz, wymieszać z mąką, zagęścić potrawę. Przyprawić do smaku solą, papryką, posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.10.2012 18:40
smaczne
Bożena13 28.05.2012 15:09
uwielbiam wieprzowinę! gratuluję świetnego przepisu;)
Agnik 22.07.2011 12:08
super
Gosia32
Gosia32 29.05.2011 08:17
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak