Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, osuszyć i usunąć z nich kości nie naruszając jedynie lotki. Natrzeć wymieszanymi przyprawami (sól pieprz czarny, curry), przykryć folią do żywności i odstawić na minimum 12 godzin.

Farsz: karczek oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w dość drobna kostkę. Podsmażyć z piórkami cebuli i przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z białkiem.

Gotowym farszem napełnić skrzydełka, a następnie panierować je obtaczając w roztrzepanych jajkach ze śmietaną i panierce do drobiu. smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super wygladają!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    interesujace :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !