Sposób przygotowania

Umytą botwinkę pokroić w paski,obrane jarzyny i burak zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,ziemniaki pokroić w kostkę.Do wrzącego bulionu wrzucić liście laurowe,ziele angielskie, botwinkę,jarzyny,ziemniaki i gotować do miękkości.Mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną,dodać około 200 ml gorącej zupy i wymieszać.Wlać do reszty zupy i jeszcze chwilę pogotować.Doprawić zupę pieprzem,czosnkiem,octem i maggi do smaku.Na koniec dodać koncentrat buraczany i już nie gotować.Ja podałam botwinkę z jajkiem ugotowanym na twardo.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam botwinka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !