Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masłohttp://www.doradcasmaku.pl/ksiega-przepisow/dodaj.html 20 dag
cukier 15 dag
cukier waniliiowy 2
sok z cytryny
mleko 400 ml
budyń waniliowy
żółtko jajek 2
uprażone migdały
Biszkopty 25 dag
brzoskwinie w puszce 20 dag
twarożek 50 (trzykrotnie zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z brzoskwiniami

1. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać starta skórkę i sok z cytryny.
2.Odmierzyć pół szklanki mleka rozpuścić proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotować, wlać rozrobiony budyń, zagotować. Wystudzić. Zimny budyń małymi porcjami dodawać do masy maślanej. Nie przerywając ucierania, dodawać kolejno żółtka i twarożek.
3. Dno tortownicy wyłożyć połową biszkoptów i osaczonych brzoskwiń, rozsmarować na nich polowe serowego kremu, przykryć warstwa pozostałych biszkoptów i brzoskwiń. Rozsmarować resztę kremu, schłodzić. Brzegi ciasta obsypać migdałami. Udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 16.11.2010 00:03
super
Kate131 10.08.2010 09:06
uwielbiam takie serniczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak