Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 400 g
śmietana kremówka 100 ml
cukier 50 g
lody waniliowe 400 g
bazylia 1 pęczek
Przyprawa do grzanego wina i piwa z nutą korzenną Prymat 1 opakowanie
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią

Kroki postępowania

1
Śmietanę zmiksować z pokrojoną bazylią i lodami waniliowymi, dodać chili pieprz cayenne.
Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią foto
2
Mrożone maliny posypać cukrem, rozmrozić, podgrzać na patelni z przyprawą do wina i piwa, chili pieprz cayenne,
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią foto
3
a następnie przełożyć do pucharków. Na malinach ułożyć masę lodowo-bazyliową
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią foto
4
udekorować listkiem bazylii.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.01.2016 17:23
fajnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak