Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 szkl maki
1 szkl. cukru
3 łyżki kakao
1 szkl. mleka
1 łyzka sody
1 łyzeczka proszku
pól kostki margaryny
szklanka cukru
lyzka kartoflanki
dżem 2 łyżki
twaróg 2,5 kostki
olej 3/4 szkl.
jajko 3 szt.
Ciasto:
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Cielak

Wszystkie składniki z ciasta wymieszać mikserem wylać na natłuszczona blache. Robimy masę: twaróg, margarynę,cukier,kartoflankę wymieszać mikserem. w osobnej misce ubić białka i na koniec dodać do masy twarogowej. tak otrzymaną masę wylewać na ciasto w kształcie łat. piecna oko 45 min w 180 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka172 10.09.2010 19:25
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak