Sposób przygotowania

Składniki:

1 szkl. mleka
3/4 szkl. cukru
250 g. margaryny
3 łyżki kakao
3 łyżki żelatyny
herbatniki (ciemne i jasne ) 35 - 40 dag.
dowolnie - rodzynki , orzechy ,płatki migdałowe i inne bakalie.

Wykonanie:
Mlekiem zalać żelatynę , spęcznieje trochę i zagotować! ,dodając margarynę ,cukier i kakao.W misce pokruszyć herbatniki , dodać bakalie i wlać do tego masę gorącą.Odstawić do lekkiego przestudzenia i wyłożyć do podłużnej foremki lub naczynia wyścielonego folią aluminiową, dobrze schłodzić. Pyszniutkie :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    salceson na słodko:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Zawsze słyszałem o jednym salcesonie, ale jako deser na słodko, muszę kiedyś wypróbować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !