Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson

Składniki:

1 szkl. mleka
3/4 szkl. cukru
250 g. margaryny
3 łyżki kakao
3 łyżki żelatyny
herbatniki (ciemne i jasne ) 35 - 40 dag.
dowolnie - rodzynki , orzechy ,płatki migdałowe i inne bakalie.

Wykonanie:
Mlekiem zalać żelatynę , spęcznieje trochę i zagotować! ,dodając margarynę ,cukier i kakao.W misce pokruszyć herbatniki , dodać bakalie i wlać do tego masę gorącą.Odstawić do lekkiego przestudzenia i wyłożyć do podłużnej foremki lub naczynia wyścielonego folią aluminiową, dobrze schłodzić. Pyszniutkie :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 09.11.2012 16:02
ciekawe
janek64 21.05.2012 14:29
Zawsze słyszałem o jednym salcesonie, ale jako deser na słodko, muszę kiedyś wypróbować :)
agata1722
agata1722 01.09.2011 20:46
super
agata1722
agata1722 01.09.2011 20:46
super
agata1722
agata1722 01.09.2011 20:46
super
agata1722
agata1722 01.09.2011 20:46
super
agata1722
agata1722 01.09.2011 20:46
super
jasiek 11.07.2011 12:52
salceson na słodko:)
novita23 20.04.2011 15:51
fajne
mirosława4 01.01.2011 20:47
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak