Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plastrów wołowiny zrazowej 8
plastrów wędzonki 8
masła 2 łyżki
śmietany 6-7 łyżek
musztardy 4 łyżki
sól, pieprz
Bulion grzybowy 2 szkl
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe w sosie

Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, oprószamy pieprzem i solą. Każdy plaster smarujemy z jednej strony musztardą i kładziemy plaster wędzonki oraz pasek kiszonego ogórka.
Ciasno zwijamy i mocno obwiązujemy bawełnianą nicią.
W garnku rozgrzewamy olej i masło, obsmażamy zrazy, zalewamy gorącym bulionem i dusimy do miękkości. Wyjmujemy i zdejmujemy nitki.
Do sosu dodajemy śmietanę. Mieszamy, wkładamy zrazy. Podajemy na ciepło np z ryżem, kluskami śląskimi lub kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 10.10.2010 13:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak