Sposób przygotowania

Mięso pokroić w słupki lub kostkę, osolić, otoczyć w mące i obrumienić na rozgrzanym oleju. Pod koniec obsmażania dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek, opruszyć przyprawą Kucharek. Dodać masło, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Do wpół miękkiego mięsa dodać uprzednio namoczone śliwki, umyte rodzynki, dusić dalej. Gdy będzie miękkie odparować sos, dodać obraną i pokrojoną w kostkę pomarańczę i kilka łyżek wody pozostałej po namoczeniu śliwek. Zagotować. Podawać potrawę z ryżem ugotowanym na sypko lub z bułką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    ciekawe ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawa, takiej nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !