Sposób przygotowania

Baraninę ugotować w wodzie z solą, zielem i listkiem laurowym. Gdy mięso będzie miękkie, pokroić na podłużne kawałki. Czosnek i cebulę podsmażyć na tłuszczu, rozłożyć mięso na liście kapusty, na każdy kawałek położyć trochę cebuli, zawinąć liście, ułożyć w naczyniu ze stopionym tłuszczem. Podlać minimalną ilością wywaru z baraniny, udusić. Do miękkich gołąbków dodać przecier pomidorowy, przyprawy i dodać śmietanę rozmieszaną z mąką, zagotować. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam; ambitny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    andzia123

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    muszą być pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !