Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z baraniny

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 60 dag
liście kapusty 10 szt
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 1 szklanka
mąka 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2 szt
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 5 szt
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z baraniny

Baraninę ugotować w wodzie z solą, zielem i listkiem laurowym. Gdy mięso będzie miękkie, pokroić na podłużne kawałki. Czosnek i cebulę podsmażyć na tłuszczu, rozłożyć mięso na liście kapusty, na każdy kawałek położyć trochę cebuli, zawinąć liście, ułożyć w naczyniu ze stopionym tłuszczem. Podlać minimalną ilością wywaru z baraniny, udusić. Do miękkich gołąbków dodać przecier pomidorowy, przyprawy i dodać śmietanę rozmieszaną z mąką, zagotować. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 26.08.2013 11:45
muszą być pyszne!
andzia123 05.03.2012 08:24
ciekawe
Sylwia56
Sylwia56 10.07.2011 11:35
fajny
agata1722
agata1722 02.11.2010 12:05
mniam; ambitny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak