Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche ze śliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 SZKLANKI
margaryna 1 SZT.
cukier 4-5 LYZKI
żółtko jajek 5 SZT.
proszek do pieczenia 3 LYZECZKI
śliwki 1 kg
białko 5 SZT
kisiel truskawkowy 1 SZT

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche ze śliwkami

Sliwki przekrawamy na pol wyjmujemy pestke.Make margaryne cukier zoltka i proszek do pieczenia mieszamy odlozyc troche na posypke na gore ciasta. Ciasto rozkladamy do formy i ukladamy sliwki brzuszkiem do dolu. Piana: Białka ubijamy na sztywno i dodajemy szklanke cukru dalej ucierajac dodajemy kisiel czerwony i wykladamy na sliwki. Na gorze scieramy pozostale cisto na posypke. Pieczemy ok. 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 10.06.2011 12:02
pyszne ciasto :)
Iwusia 08.08.2010 21:29
ciasto jest super, piekłam z Twojego przepisu i wyszło wspaniale :) dodałam 4 zdjęcia :)
borys 04.08.2010 09:05
dawno takiego nie jadlem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak