Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dag
żółtko jajek 2 szt
śmietana 12-procentowa 10 ml
cebula biała 1/2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
szpinak świeży 30 dag
masło 3 łyżki
cebula czerwona 1/2 sztuki
czosnek 2 ząbki
ser gouda 4 plastry
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki ze szpinakiem

mięso mielone wymieszać z żółtkami, solą, pieprzem, kucharkiem, majerankiem, papryką i drobno posiekaną białą cebulą. Uformować 4 plaskie kotlety.
Szpinak wrzucić do 2 litrów wrzącej wody, jak zmięknie osączyć i przelać zimną wodą.
Czerwoną cebulę czosnek drobno posiekać, zeszklić na 1 łyżce masła. Dodać szpinak i chwile podgrzewać.
Mięso smażyć na 2 łyżkach masła. Gdy się zarumieni włożyć do aroodpornego naczynia. Ulożyć na nim szpinak i na każdym położyć plaster sera.
Wstawi do piekarnika roygryanego do150 stopni. Gdz ser si stopi wyjąć i można podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 09.10.2010 06:49
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak