Sposób przygotowania

mięso mielone wymieszać z żółtkami, solą, pieprzem, kucharkiem, majerankiem, papryką i drobno posiekaną białą cebulą. Uformować 4 plaskie kotlety.
Szpinak wrzucić do 2 litrów wrzącej wody, jak zmięknie osączyć i przelać zimną wodą.
Czerwoną cebulę czosnek drobno posiekać, zeszklić na 1 łyżce masła. Dodać szpinak i chwile podgrzewać.
Mięso smażyć na 2 łyżkach masła. Gdy się zarumieni włożyć do aroodpornego naczynia. Ulożyć na nim szpinak i na każdym położyć plaster sera.
Wstawi do piekarnika roygryanego do150 stopni. Gdz ser si stopi wyjąć i można podawać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !