Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
kiełbasa biała 4 petęli surowa
kiełki rzeżuchy 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
mąka 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce

Kroki postępowania

1
4 jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać.
Z kiełbaski zdjąć błonkę i uformować z niej cienki placek, posypać rzeżuchą.
Krok 1 -  Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce foto
2
Położyć na niej jajko i owinąć kiełbaską dookoła jajka.
Tak postąpić w pozostałymi kiełbaskami i jajkami.
Krok 2 -  Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce foto
3
Panierować każde jajko z kiełbaską najpierw w mące a następnie w roztrzepanym jajku. Na koniec obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z papryką słodką.
Krok 3 -  Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce foto
4
Smażyć na ciemny brązowy kolor na gorącym głębokim tłuszczu.
Rozkroić i posypać resztą rzeżuchy.
Krok 4 -  Jajko z rzeżuchą w białej kiełbasce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 12.10.2014 07:52
Ciekawy przepis.
ben-ka 09.08.2014 08:13
Ciekawie to wygląda.
Magula 10.05.2014 17:14
fajne jedzonko
Lidzia 10.05.2014 15:46
Ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak