Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mule nowozelandzkie z sałatami wiosennymi i oliwą truflową - Wiesław Bober

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mule 300 g
masło 100 g
czosnek 50 g
cebula 50 g
pietruszka 1 pęczek
koncentrat pomidorowy 50 g
sałata 50 g
roszponka 30 g
pomidory suszone w zalewie 20 g (półsuszone)
ogórek 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
cytryna 1 szt.
limonka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mule nowozelandzkie z sałatami wiosennymi i oliwą truflową - Wiesław Bober

Mule nowozelandzkie doprawić solą i pieprzem. Czosnek, cebulę, posiekaną pietruszkę przesmażyć,
dodając koncentrat pomidorowy. Mieszać, aż powstanie jednolita masa, potem dodać masło. Następnie całość studzić ok. 1 godz. Wystudzoną masę wyłożyć na mule i zapiekać w temp. 190°C przez ok. 9 min. W tym czasie ułożyć na talerzu postrzępioną sałatę, pokrojony na krajalnicy i zwinięty ogórek oraz oliwki. Na wierzch położyć zapieczone mule. Doprawić solą i pieprzem, polać oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 26.07.2016 14:27
Takie danie, o jakim marzę!
msmariusz 12.09.2014 15:56
mule ładnie podane, mniam
Kolorowa 10.05.2014 20:17
Ale bym zjadła takie danie !
aisoglam 10.05.2014 00:14
Wyśmienicie się prezentują :)
mufinka79 09.05.2014 18:52
Ale pięknie podane danie. Prezentuje się wspaniale :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak