Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki warzywne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1
kalafior 1
ziemniaki według uznania
cebula
olej
koperek
ryż brązowy

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki warzywne

Warzywa kroimy w średnie w miarę jednakowe kawałki. Następnie kolejno nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Przygotowane szaszłyki układamy na blasze, polewamy olejem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st C, pieczemy ok. pół godz lub grilujemy na grillu, i sprawdzamy co jakiś czas czy warzywa są już miękkie. W tym czasie gotujemy brązowy ryż. ( ok 2 łyżki na osobę). gdy będzie miękki, odcedzamy, mieszamy z posiekanym koperkiem i podajemy z szaszłykami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak