Sposób przygotowania

Szparagi obrać, opłukać i związać w cztery wiązki.
Zagotować 3/4 l wody z 2 łyżeczkami soli i 1/2 łyżeczki cukru, sokiem cytrynowym i masłem, dodać szparagi. Gdy się ugotują odsączyć i pozostawić do ostygnięcia. Usunąć nici.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pomidora pokroić w drobną kostkę. Z papryki usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Dodać olej i ocet. Dodać także 2 łyżki wywaru ze szparagów. Doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną pietruszkę.

Marynatę rozłożyć na szparagach i podawać z mięsem na zimno.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !