Sposób przygotowania

Suszone śliwki płuczemy następnie moczymy w ciepłej wodzie by zmiękły, krpimy je na mniejsze częsci. Rodzynki również moczymy w wodzie. kaszę płuczemy i dorzucamy do garnka z gotującym się mlekiem wymieszanym z wodą. Po chwili dodajemy masło,cukier, a pod koniec gotowania suszone śliwki i pozostałe bakalie. Gdy kasza prawie wciągnie mleko, odstawiamy ja z ognia, przykrywamy i odstawiamy w ciepłym miejscu by doszłą. przed podaniem polewamy kaszę miodem lub posypujemy cukrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie jadłem ,ale zrobię
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !