Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nibylody z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 szkl. mleka
1 szkl. cukru
1 torebka cukru waniliowego
1 łyzeczka żelatyny
owoce sezonowe 1 szklanka
żółtko jajek 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: nibylody z owocami

Jaja sparzamy zółtka oddzielamy od białek. Zółtka ucieramy z cukrem na puszystą mase a mleko wymieszane z cukrem waniliowymi zelatyną podgrzewamy i mieszamy aż żelatyna sie rozpuści. Mleka nie zagotowujemy. przestudzone ale jeszce łe mleko łączymy z masą, ciągle ubijając masę trzepaczką. przelewamy masę do salaterek i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. gdy masa zacznie stęzeć zatapiam,y w niej świerze owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak