Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKAMI

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serki homogenizowane 2-3 sztuki
żółtka jaj 2 sztuki
woda 5 szklanek 5
galaretka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKAMI

Galaretki przygotowujemy w wodzie - UWAGA 1 opakowanie galaretki na 1 szklankę wody.
Serki homogenizowane utrzeć z żółtkami.
Gdy galaretki zaczną się ścinać połączyć z utartymi serkami z żółtkiem.
Gdy mamy kilka rodzai galaretek masę serową dzielimy na tyle części ile kolorów serka.
Formę wyłożyć folią aluminiową i po kolei wlewać kolejno kolorowe masy serowe.
Wkładamy do lodówki aż stężeje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 11.04.2012 20:13
robie podobnie
Barbara55 05.06.2011 15:39
sama słodycz
kielcok1 12.05.2011 19:49
taki jak lubię
Krzysztof42 14.08.2010 14:02
serniki super
jolek9 21.07.2010 21:53
pychotka!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak