Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lody jogurtowe jagodowo-malinowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

6 zołtek
1 szkl. cukru
1\\3 kg jagód
jogurt naturalny 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: lody jogurtowe jagodowo-malinowe

Jaja sparzamy, a żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ubijamy z cukrem na parze na puszysty krem. Jagody miksujemy. Ostudzoną masę łączymy z jogurtem i zmiksowanymi jagodami. przekładamy do do szerokiego naczynia i przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak