Sposób przygotowania

Z drożdży, małej ilości mąki, mleka i cukru przygotować rozczyn i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Jaja utrzeć z cukrem, dodać do wyrośniętego rozczynu razem z przesianą mąką, ciepłym mlekiem.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszac, dodać tłuszcz, starannie ciasto wyrobić i odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części.
Ciasto rozwałkować, wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę,na ciasto wyłożyć marmoladę i przykryć drugą częścią ciasta.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Na pewno jest dobry.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !