Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana pierś z kurczaka z farszem pieczarkowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 3 połówki
pieczarki 4-5 szt
cebula 0,5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
papryka kawałek
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana pierś z kurczaka z farszem pieczarkowym

Pierś oczyścić przeciąć na płasko i rozłożyć na większy płat, części które nam odpadną podczas oczyszczania pokroić do farszu. Filety posypać przyprawą i odstawić na ok 1 godzinę..
Przygotować farsz. pokrojone skrawki mięsa, drobno posiekaną cebulę, paprykę, i pieczarki przysmażyć i odparować na patelni doprawić solą i pieprzem do smaku.. wystudzić. Do wystudzonego farszu dodać jajko i wymieszać. Filety z piersi usmażyć na rumiano, ułożyć na blaszce do pieczenia i nałożyć farsz na podsmażone filety.. Zapiec z piekarniku ok 15 min, nagrzanym ok 180 st ..Podawać z pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mlodaewa 01.02.2012 23:42
swietny przepis
Izka192 31.01.2011 15:35
Super pomysł.
katarzynka455 11.10.2010 11:52
smacznie
Emilia22 10.10.2010 17:17
zjadłoby się,mniam mniam
bietka 19.09.2010 08:20
Muszę spróbować:)
Sarenka 16.09.2010 22:45
Malowniczo, az slinka cieknie.
krzyniu1984 15.09.2010 07:40
wspaniałe!
ewasylwia 10.09.2010 16:37
ciekawy pomysł
justyna111 06.09.2010 20:50
bardzo fajne
Lidia11 06.09.2010 16:32
wygląda super
banditka 06.09.2010 14:22
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak