Sposób przygotowania

Kapelusze rydzów oczyścić, umyć, wrzucić do wrzącej osolonej wody z dodatkiem kwasku cytrynowego, gotować 10 minut. Odcedzić i ostudzić wkładając na kilka godzin do zimnej wody. Osączyć, ułożyć w małych słoiczkach. Ocet zagotować z wodą, cukrem, solą i przyprawami korzennymi. Gorącą wodą zalać rydze. Słoiki zamknąć i pasteryzować ok 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo lubię rydze :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    I ja mam takie marynowane rydze:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !