Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny 350 ml
cukier 10 dag
sól 2 łyżki
pieprz ziarnisty 8 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 4 szt
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyzeczka
rydze 1 (kapelusze)

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze marynowane

Kapelusze rydzów oczyścić, umyć, wrzucić do wrzącej osolonej wody z dodatkiem kwasku cytrynowego, gotować 10 minut. Odcedzić i ostudzić wkładając na kilka godzin do zimnej wody. Osączyć, ułożyć w małych słoiczkach. Ocet zagotować z wodą, cukrem, solą i przyprawami korzennymi. Gorącą wodą zalać rydze. Słoiki zamknąć i pasteryzować ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 17.02.2014 08:22
I ja mam takie marynowane rydze:)
m1monika 29.06.2012 08:01
bardzo lubię rydze :-)
kate.500 25.06.2012 07:37
super
Angelika10 07.05.2012 20:39
fajne
madagaskar 08.11.2010 19:14
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak