Sposób przygotowania

Mleko skondensowane słodzone w puszce włożyć do garnka, zalać wodą i gotować przez około 2,5 godziny. Następnie wystudzić. Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, miód, miękkie masło roślinne, cukier waniliowy i całe jajka. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Dwie blaszki wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć na nie ciasto i piec przez 15- 20 minut w temperaturze 200 stopni. Ciasto przestudzić. Kremówkę ubić na puszystą masę, pod koniec ubijania dodać żelatynę rozpuszczoną w kilku łyżkach wody. Ciasta przełożyć kremem śmietanowym. Wierzch ciasta posmarować mlekiem skondensowanym i posypać posiekanymi drobno orzechami włoskimi.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    ale pysznota! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    bardzo dobre :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ciekawie się zapowiada :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    muszę kiedyś spróbować
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    musi być niezłe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    zabawa tkwi w toffi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata3

    Rewelacyjne ciacho :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !