Sposób przygotowania

Mięso pokrajać w poprzek włókien na 5 mniej więcej jednakowej wielkości porcji, rozbić, uformować ręką i tępą stroną noża owalne steki.
Osolić, oprószyć pieprzem, mąką, obrumienić na tłuszczu smażąć po 4 minuty z każdej strony.

Obsmażone steki obłożyć na patelni obranymi ze skórki i pokrajanymi w ćwiartki pomidorami, skropić keczupem, wsypać umyte rodzynki i polać winem.

Na bardzo małym ogniu jeszcze kilka minut dusić pod szczelnym przykryciem.
Wyłożyć steki na półmisek, obłożyć cząstkami pomidorów, polać sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dla miłośników mięs i wędlin super danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !